СТВОРЮЄТЬСЯ РЕСУРСНИЙ ЦЕНТР КРАЩИХ АГРОПРАКТИК ДЛЯ ММСП

Всеукраїнською громадською організацією «Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України» підписано договір субгранту з компанією «Кімонікс Інтернешнл Інк» про створення ресурсного онлайн центру «Кращі АГРО практики для мікро-, малих та середніх підприємств (ММСП)» в рамках реалізації Проекту «Програма USAID з аграрного та сільського розвитку (АГРО)».

Ресурсний центр забезпечить аграрні ММСП практичними знаннями та показовою базою про сучасні аграрні технології в Україні та світі, які можна впровадити в плодоовочевому секторі, секторі тваринництва, аквакультури, птахівництва (окрім курей), при виробництві кондитерської та крафтової продукції.

Діяльність такого Центру будуватиметься за принципом «фермер-фермеру»: успішні фермери діляться своїми здобутками з іншими фермерами.

Ресурсний центр має стати комунікаційною платформою, у першу чергу, між тими, хто впроваджує сучасні підходи та технології, та їхніми потенційними послідовниками. Для цього використовуватимуться інтернет-технології, соціальні мережі, проводитимуться освітні вебінари/зустрічі/конференції щодо кращих аграрних розробок, технологічних ноу-хау, бізнес-моделей, буде започатковано видання бюлетеня «Кращі АГРО практики», конкурси, ярмарки для виявлення найкращих агропрактик та агропрактиків.

До реалізації проекту планується залучити органи державної влади та місцевого самоврядування, громадські організації, асоціації, наукові інституції тощо. А для аграрних журналістів планується проведення спеціального конкурсу на публікацій про найкращі агропрактики.

Основними вигодонабувачами проекту стануть виробники сільськогосподарської продукції різних організаційно-правових форм з усієї України, зокрема, з цільових областей проекту АГРО - Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської, Одеської, Полтавської, Харківської, Херсонської, Черкаської.

Ресурсний центр дасть новий поштовх для розвитку сільськогосподарського дорадництва, зокрема, для співпраці дорадників із фермерами, закладами аграрної науки та освіти, науково-проектними інституціями, асоціаціями.

Разом ми зможемо зробити більше, щоб створити умови для конкурентоспроможного та стійкого розвитку сільського господарства в Україні на основі сучасних знань і практик.

Контактна особа: Олена Протченко (+38) 067 760-30-89, protchel@ukr.net.

Довідково:

Діяльність стала можливою завдяки підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) у рамках Програми USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО), яка виконується компанією Chemonics International. Докладніше про Програму USAID з аграрного і сільського розвитку (АГРО): https://www.facebook.com/usaid.agro/.

 

 

Всеукраїнська громадська організація «Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України» (НАСДСУ), - об'єднання сільськогосподарських дорадників та дорадчих служб, діяльність яких регулюється законом «Про сільськогосподарську дорадчу діяльність». НАСДСУ та її члени - регіональні дорадчі служби: активно збирають, просувають та пропагують використання сучасних технологій управління та виробництва на рівні ММСП, застосовуючи реалістичні та оптимізовані під конкретні групи методи впливу з метою досягнення максимально позитивного ефекту; впроваджують низку Проектів, пов’язаних із застосуванням сучасних підходів до агровиробництва на рівні ММСП та активно просувають і пропагують такі методи як у мережі Інтернет, так і завдяки демо-показам. Докладніше про НАСДСУ: https://www.dorada.org.ua

 

News

20.12.23

НАСДСУ ПРИСУДЖЕНО ГРАН-ПРІ КОНКУРСУ ПРОЄКТІВ ОСВІТИ ДОРОСЛИХ

Під Різдво Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України отримала чудовий подарунок (http://surl.li/ojqbk) - Гран-прі VІІ конкурсу найкращих проєктів у сфері освіти дорослих за впровадження проєкту «Школа сімейного фермерства для ветеранів і ветеранок війни».

Read more

25.10.23

ізнес і територіальні громади

Всеукраїнська Асоціація ОТГ запрошує 31 жовтня 2023 року о 11.00 – 13.00 на вебінар на тему: «Бізнес і територіальні громади» в рамках реалізації Стратегії адвокації 2021-2025 ВАОТГ напрямку «Створені та належно функціонують сільськогосподарські кооперативи, фермерські господарства, індустріальні парки на територіях громад». Реєстрація обов'язкова.

Read more

05.10.23

ТРАНСФЕР ЗНАНЬ ТА ІННОВАЦІЙ ЧЕРЕЗ ДЕМОНСТРАЦІЇ

Підсумки онлайн-навчання «Навички дорадників щодо ефективної організації трансферу знань та інновацій через демонстрації», яке відбулося 2-4 жовтня 2023 року

Read more
View all news