ДОРАДЧІ СЛУЖБИ – КЛЮЧОВИЙ ІНСТРУМЕНТ НОВОЇ САП ЄС 2023-27

2 грудня 2021 року було офіційно ухвалено угоду про реформу Спільної аграрної політики (САП). Нове законодавство, яке має набути чинності у 2023 році, прокладає шлях до більш справедливої, екологічнішої та більш орієнтованої на продуктивність САП.

 

Просування досліджень, обміну знаннями та інновацій буде мати важливе значення для забезпечення розумного та сталого сільськогосподарського сектора.

 

У рамках свого зобов’язання підтримувати дослідження та інновації в сільському господарстві Комісія запропонувала виділити 10 мільярдів євро з програми Horizon Europe на проекти, пов’язані з продовольством, сільським господарством, розвитком сільської місцевості та біоекономікою.

 

Реформована CAП виграє від цього збільшення інвестицій, включаючи сильніші системи сільськогосподарських знань та інновацій (AKIS), щоб стимулювати розвиток інноваційних проектів, розповсюджувати їх результати та заохочувати їх якомога ширше використання.

 

Дорадчі служби для фермерських господарств стануть ключовим інструментом для обміну новими знаннями та ідеями.

 

Більше про САП ЄС 2023-27 читаєте тут: https://agriculture.ec.europa.eu/common-agricultural-policy/cap-overview/new-cap-2023-27_en

Новини

20.12.23

НАСДСУ ПРИСУДЖЕНО ГРАН-ПРІ КОНКУРСУ ПРОЄКТІВ ОСВІТИ ДОРОСЛИХ

Під Різдво Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України отримала чудовий подарунок (http://surl.li/ojqbk) - Гран-прі VІІ конкурсу найкращих проєктів у сфері освіти дорослих за впровадження проєкту «Школа сімейного фермерства для ветеранів і ветеранок війни».

Читати далі

25.10.23

Бізнес і територіальні громади

Всеукраїнська Асоціація ОТГ запрошує 31 жовтня 2023 року о 11.00 – 13.00 на вебінар на тему: «Бізнес і територіальні громади» в рамках реалізації Стратегії адвокації 2021-2025 ВАОТГ напрямку «Створені та належно функціонують сільськогосподарські кооперативи, фермерські господарства, індустріальні парки на територіях громад». Реєстрація обов'язкова.

Читати далі

05.10.23

ТРАНСФЕР ЗНАНЬ ТА ІННОВАЦІЙ ЧЕРЕЗ ДЕМОНСТРАЦІЇ

Підсумки онлайн-навчання «Навички дорадників щодо ефективної організації трансферу знань та інновацій через демонстрації», яке відбулося 2-4 жовтня 2023 року

Читати далі
Переглянути всі новини