МІСЦЕВИЙ РОЗВИТОК ОРІЄНТОВАНИЙ НА ГРОМАДУ: ОСВІТА, НАУКА ТА ВЕТЕРАНИ

23 березня 2023 року відбувся онлайн семінар для фахівців закладів аграрної науки та освіти, «Місцевий розвиток орієнтований на громаду: освіта, наука та ветерани», що був організований та проведений Всеукраїнською громадською організацією «Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України» (ВГО НАСДСУ) та Державною установою «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти»

Цей захід став можливим завдяки Програмі реінтеграції ветеранів, яку реалізує IREX за підтримки Державного департаменту США.

Зі своїми презентаціями та доповідями виступили провідні експерти:

Роман Корінець, директор Національної асоціації сільськогосподарських дорадчих служб України, керівник проєкту «Школа сімейного фермерства для ветеранів і ветеранок», к.е.н.

Тетяна Нужда, експертка платформи «Сільський розвиток: «Земельні відносини» Всеукраїнської Асоціації об'єднаних територіальних громад».

Альона Скорзова, експертка НАТО при Міністерстві у справах втеранів України за напрямом ветеранського розвитку та працевлаштування ветеранів.

Світлана Євчу, координаторка проєкту «Школа сімейного фермерства для ветеранів і ветеранок» та інші експерти.

Завданням семінару було:

  • Ознайомити учасників із основами підходу «сталий розвиток, орієнтований на громаду».

  • Долучити учасників до роботи  з ветеранами та ветеранками війни задля розвитку сільських громад.

  • Донести учасникам основи сімейного фермерства та можливості залучення ветеранів і ветеранок до цього виду діяльності як способу повернення до цивільного життя та зростання економічної активності у громадах.

  • Ознайомити учасників із зарубіжним досвідом долучення закладів науки та освіти до розвитку ветеранського підприємництва (зокрема ветеранського фермерства)  та обговорити можливість його використання в українських реаліях.

  • Долучити заклади аграрної науки та освіти до проєкту «Школа сімейного фермерства для ветеранів і ветеранок».

Цей проєкт здійснюється безпосередньо Всеукраїнською  громадською організацією  «Національна  асоціація сільськогосподарських  дорадчих  служб  України» став можливим завдяки Програмі реінтеграції ветеранів, яку реалізує  IREX за підтримки Державного департаменту США. Вміст є виключною відповідальністю Всеукраїнської громадської організації  «Національна  асоціація сільськогосподарських  дорадчих  служб  України» і не обов’язково відображає погляди Державного департаменту США та IREX.

                    

З матеріалами заходу можна ознайомитися на сайті НАСДСУ Дорада за посиланням:

http://www.dorada.org.ua/uk/shkola-simejnogo-fermerstva-dlya-veteraniv-ta-veteranok

News

20.12.23

НАСДСУ ПРИСУДЖЕНО ГРАН-ПРІ КОНКУРСУ ПРОЄКТІВ ОСВІТИ ДОРОСЛИХ

Під Різдво Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України отримала чудовий подарунок (http://surl.li/ojqbk) - Гран-прі VІІ конкурсу найкращих проєктів у сфері освіти дорослих за впровадження проєкту «Школа сімейного фермерства для ветеранів і ветеранок війни».

Read more

25.10.23

ізнес і територіальні громади

Всеукраїнська Асоціація ОТГ запрошує 31 жовтня 2023 року о 11.00 – 13.00 на вебінар на тему: «Бізнес і територіальні громади» в рамках реалізації Стратегії адвокації 2021-2025 ВАОТГ напрямку «Створені та належно функціонують сільськогосподарські кооперативи, фермерські господарства, індустріальні парки на територіях громад». Реєстрація обов'язкова.

Read more

05.10.23

ТРАНСФЕР ЗНАНЬ ТА ІННОВАЦІЙ ЧЕРЕЗ ДЕМОНСТРАЦІЇ

Підсумки онлайн-навчання «Навички дорадників щодо ефективної організації трансферу знань та інновацій через демонстрації», яке відбулося 2-4 жовтня 2023 року

Read more
View all news