СИНЕРГІЯ ОБ’ЄДНАННЯ ВПЕРШЕ У НОВОМУ ФОРМАТІ: КАТАЛОГ НАДАВАЧІВ ПОСЛУГ У МОЛОЧАРСТВІ

29 листопада 2022 року Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України (НАСДСУ) в рамках реалізації проєкту «Молочарське дорадництво» провела онлайн презентацію Каталогу надавачів дорадчих та консультаційних послуг у молочному секторі.

 

Мета заходу - популяризація Каталогу та надавачів послуг, які наразі в ньому представлені, налагодження комунікації між надавачами та споживачами дорадчих та консультаційних послуг у молочарстві.

 

«Сьогодні такий час, що змушує українців згуртовуватися, об’єднуватися і бачити в цьому велику перевагу… Каталог є дуже інформативним. Можливо, навіть виробники та переробники молока почерпають з нього ідеї, адже той опис сервісів та консультацій, які надають консультанти та дорадники є надзвичайно широкий», - Ірина Висоцька, координаторка компонента «Молочний сектор» швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України», що стала партнером НАСДСУ з підготовки Каталогу.

 

Олена Дадус, заступниця директора Департаменту аграрного розвитку Міністерства аграрної політики та продовольства України, ознайомила учасників заходу зі станом молочної галузі та її державної підтримки, а також відзначила важливість дорадництва для галузі: «… надзвичайно важливо забезпечити безпечність цього продукту. Дорадництво слугує інструментом не просто поінформування, а, для деяких людей, це може бути вказівник – вони можуть відкрити власний бізнес, не просто продаючи молоко, вони можуть зрозуміти, що це молоко можна переробляти… Потрібно продовжувати комунікацію. Інформація має доходити швидко, об’єктивно, для того, щоб люди могли користуватися».

 

«На сьогодні, дорадчі послуги у молочарстві є дуже і дуже затребувані, тому, створений Каталог буде дуже корисним для тих хто потребує цих послуг», - відзначив Іван Паньків, президент НАСДСУ та директор Львівської аграрної дорадчої служби, чий внесок в розвиток молочарства, створення сімейних молочних ферм, молочарських кооперативів є надзвичайно вагомим.

 

Марина Зятева, керівниця  Консультаційного центру Асоціації виробників молока, наголосила на тому, що молочарські підприємства зараз дуже потребують допомоги, причому не тільки матеріальної, а й консультаційної, навчальних послуг – для них все зараз дуже важливо.

 

Велику зацікавленість аудиторії викликав виступ Анни Романової, представниці компанії Royal GD з Нідерландів, яка створена виробниками молока і надає їм послуги. Мультиплікація такого досвіду в Україні могла б дати добрі результати.

 

У Каталозі представлені різні надавачі послуг у молочарстві – вітчизняні та зарубіжні: дорадники та дорадчі служби,  асоціації, заклади науки та освіти, лабораторії, консалтингові компанії. Директор НАСДСУ Роман Корінець закликав тих надавачів дорадчих/консультаційних послуг, що не потрапили до першого випуску Каталогу, але бажають бути включеними до нього, заповнити анкету, що розміщена за посиланням: https://forms.gle/SoEyiR3jXPpzm3eS9. Це лише перша редакція Каталогу. НАСДСУ разом зі своїми партнерами надалі продовжуватиме роботу із доповнення та розширення даного каталогу.

 

Учасники заходу зійшлися на тому, що завдяки Каталогу мікро-, малі та середні молочні господарства зможуть задовольнити існуючі та зростаючі потреби у дорадчих/консультаційних послугах. Самі ж надавачі послуг дорадчих/консультаційних, завдяки представленню їх діяльності у Каталозі, матимуть змогу залучити нових клієнтів і партнерів.

 

Запис відео трансляції презентація «Каталогу надавачів дорадчих та консультаційних послуг в молочному секторі» можна переглянути за посиланням: https://www.facebook.com/NAAASUkraine/videos/512179007609823

 

На сайті НАСДСУ можна безоплатно завантажити цей Каталог у PDF-форматі, та ознайомитися з його електронною версією за посиланням: http://www.dorada.org.ua/uk/molochars-ke-doradnictvo

 

Презентаційний ролик Каталогу можна переглянути за посиланням: https://youtu.be/p8qbPslqu9E.

 

Організатор заходу – Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України (https://www.dorada.org.ua).

 

Даний захід проводився за підтримки Швейцарії в рамках швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України», що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія), www.qftp.org.

Новини

20.12.23

НАСДСУ ПРИСУДЖЕНО ГРАН-ПРІ КОНКУРСУ ПРОЄКТІВ ОСВІТИ ДОРОСЛИХ

Під Різдво Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України отримала чудовий подарунок (http://surl.li/ojqbk) - Гран-прі VІІ конкурсу найкращих проєктів у сфері освіти дорослих за впровадження проєкту «Школа сімейного фермерства для ветеранів і ветеранок війни».

Читати далі

25.10.23

Бізнес і територіальні громади

Всеукраїнська Асоціація ОТГ запрошує 31 жовтня 2023 року о 11.00 – 13.00 на вебінар на тему: «Бізнес і територіальні громади» в рамках реалізації Стратегії адвокації 2021-2025 ВАОТГ напрямку «Створені та належно функціонують сільськогосподарські кооперативи, фермерські господарства, індустріальні парки на територіях громад». Реєстрація обов'язкова.

Читати далі

05.10.23

ТРАНСФЕР ЗНАНЬ ТА ІННОВАЦІЙ ЧЕРЕЗ ДЕМОНСТРАЦІЇ

Підсумки онлайн-навчання «Навички дорадників щодо ефективної організації трансферу знань та інновацій через демонстрації», яке відбулося 2-4 жовтня 2023 року

Читати далі
Переглянути всі новини