ЗМІ ТА ПРЕДСТАВНИКИ МОЛОЧНОГО СЕКТОРУ ОБГОВОРИЛИ ПРОБЛЕМИ ТА ТЕНДЕНЦІЇ МОЛОЧАРСТВА В УМОВАХ ВІЙНИ

Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України (НАСДСУ), в рамках реалізації проекту «Молочарське дорадництво», розпочала серію інформаційно-комунікаційних вебінарів «Молочарство в умовах війни».

 

Метою таких заходів є налагодження комунікації між учасниками молочарської галузі та ЗМІ - як українськими, так і зарубіжними, адже саме журналісти зможуть найбільш ефективно та об’єктивно донести інформацію не тільки до суб’єктів ринку, а й до політиків, чиновників, потенційних партнерів та донорів й широкого загалу.

 

«Молочарство в умовах війни: проблеми, тенденції, практики» - такою була тема першого вебінару в рамках цього проекту 16 червня 2022 року.

 

Україна ще донедавна знаходилася у двадцятці лідерів світового ринку молока. Про світові тенденції на цьому ринку та їх вплив на молочарів нашої країни поділилася інформацією офіційна представниця від України в International Farm Comparison Network (Міжнародна мережа порівняння молочних ферм) Ольга Козак.

 

Як війна вплинула на ринок молока в Україні, які існують проблеми, тенденції, практики вирішення існуючих проблем, як розвиватися молочарству після війни – інформацію, думками, баченнями про це ділилися з учасниками вебінару голова Спілки молочних підприємств України Вадим Чагаровський, генеральна директорка Асоціації виробників молока Ганна Лавренюк, президент НАСДСУ та директор Львівської аграрної дорадчої служби Іван Паньків, завідувач відділу ННЦ «Інститут аграрної економіки» Леонід Тулуш.

 

Учасники заходу підкреслили важливість надання в сьогоднішніх умовах достовірної та якісної інформаційно-консультаційної підтримки молочним господарствам, особливо дрібним та середнім та необхідність постійно інформувати та привертати увагу громадськості, особливо світової, як на існуючі проблеми виробників, так і на їх успіхи, досягнуті в теперішніх складних умовах. І важлива роль тут відводиться ЗМІ, які мають стати посередником між учасниками галузі та зовнішнім середовищем.

 

Президентка Спілки аграрних журналістів України Лариса Гук вважає, що такі зустрічі – це добрий  спосіб просувати інтереси та потреби українських фермерів, зокрема молочарів, як в середині країни, так й у світі. Незабаром у Данії відбудеться Конгрес Міжнародної федерації аграрних журналісті IFAJ. Пані Гук разом з колегами-журналістами намагатимуться донести більше правдивої інформації через представників світових ЗМІ про життя українського села, зокрема, українських молочарів під час воєнного стану.

 

Організатор заходу – Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України (https://www.dorada.org.ua) у партнерстві зі Спілкою аграрних журналістів України.

 

Запис відео трансляції вебінару «Молочарство в умовах війни: проблеми, тенденції, практики» можна переглянути за посиланням:

https://www.facebook.com/watch/live/?ref=watch_permalink&v=310974781130318

 

Презентації для завантаження:

 

«Ринок молока: світові тенденції та Україна», Ольга Козак, офіційний представник від України в International Farm Comparison Network (Міжнародна мережа порівняння молочних ферм), старший науковий співробітник ННЦ «Інститут аграрної економіки» (ppt, 4,2MB)

«Стан молочної галузі України та її майбутнє», Вадим Чагаровський, голова Спілки молочних підприємств України (pdf, 1MB)

«Вплив війни на ринок молока в Україні: проблеми, тенденції, рішення, практики», Ганна Лавренюк, генеральна директорка Асоціації виробників молока

ФУНКЦІОНУВАННЯ МОЛОЧНИХ ФЕРМ В УМОВАХ ВІЙНИ, Іван Паньків, директор Львівської аграрної дорадчої служби (ppt, 2MB)

"Молочарство в умовах війни: проблеми, тенденції, практики", Леонід Тулуш, завідувач відділу ННЦ «Інститут аграрної економіки» (pdf, 0,9MB)

 

Даний захід проводився за підтримки Швейцарії в рамках швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України», що впроваджується Дослідним інститутом органічного сільського господарства (FiBL, Швейцарія) у партнерстві із SAFOSO AG (Швейцарія), www.qftp.org.

 

Новини

20.12.23

НАСДСУ ПРИСУДЖЕНО ГРАН-ПРІ КОНКУРСУ ПРОЄКТІВ ОСВІТИ ДОРОСЛИХ

Під Різдво Національна асоціація сільськогосподарських дорадчих служб України отримала чудовий подарунок (http://surl.li/ojqbk) - Гран-прі VІІ конкурсу найкращих проєктів у сфері освіти дорослих за впровадження проєкту «Школа сімейного фермерства для ветеранів і ветеранок війни».

Читати далі

25.10.23

Бізнес і територіальні громади

Всеукраїнська Асоціація ОТГ запрошує 31 жовтня 2023 року о 11.00 – 13.00 на вебінар на тему: «Бізнес і територіальні громади» в рамках реалізації Стратегії адвокації 2021-2025 ВАОТГ напрямку «Створені та належно функціонують сільськогосподарські кооперативи, фермерські господарства, індустріальні парки на територіях громад». Реєстрація обов'язкова.

Читати далі

05.10.23

ТРАНСФЕР ЗНАНЬ ТА ІННОВАЦІЙ ЧЕРЕЗ ДЕМОНСТРАЦІЇ

Підсумки онлайн-навчання «Навички дорадників щодо ефективної організації трансферу знань та інновацій через демонстрації», яке відбулося 2-4 жовтня 2023 року

Читати далі
Переглянути всі новини